کشت اول
کشت اول برنج ایرانی در تمامی استان ها از فروردین ماه آغاز شده و نهایتا در مرداد ماه برداشت می شود. اجمالاً اینکه این کشت شامل آماده سازی بذر، تهیه خزانه، آماده سازی زمین، پاشیدن بذردر خزانه، نشا، وجین، سم پاشی و برداشت برنج می شود. چند سالیست که در بعضی از شهرهای شمالی بویژه فریدونکنار و مناطق اطراف بویژه منطقه دابو، کشاورزان پس از برداشت کشت اول به سرعت اقدام به آماده سازی زمین و نشا مجدد برنج این بذر ها عمدتا بذر امان اللهی (امراللهی )، هاشمی و بهنام (بی نام)میباشد_می نمایند که بذرهای آن را از یک ماه قبل آماده کرده اند.
کشت دوم
مراحل کاشت ، داشت و برداشت برنج کشت دوم برنج همانند کشت اول می باشد و تفاوتی از این لحاظ ندارند. برداشت این برنج نیز در ماه آبان انجام می شود. نگهداری این برنج در ابتدا نیاز به آب زیادی دارد، چرا که نشای آن در اوج گرمای مرداد ماه انجام می شود و بخار سطحی آب در این زمان بسیار زیاد است. به همین دلیل تنها کشاورزانی که از قابلیت آبیاری زمین خود به واسطه چاه مجزا یا آب بندان یا نزدیکی به رودخانه با آب دائمی مطمئن هستند اقدام به کشت دوم می کنند.
کشت دوم به طور کلی، از پخت و عطر بهتری نسبت به کشت اول برخوردار است. بهره وری از آب باران پاییزی و آفتاب متفاوت آن به عقیده بسیاری، طعم برنج کشت دوم را بهتر می کند. همچنین به دلیل اینکه فاصله زمانی آخرین سم پاشی کشت دوم تا برداشت آن،نسبت به کشت اول ببیشتر است گفته می شود برنج سالمتری است. نحوه عملکرد سم های آفت کش مانند سم کرم ساقه خوار به این گونه است که سم پس از استعمال، در بافت گیاه برنج نفوذ می کند و کرم های ساقه خوار پس از مصرف قسمت کمی از ساقه های برنج، از بین می روند. اما دوز این سم پس از مدتی در بافت گیاه کم شده و در نهایت از بین می رود. طولانی بودن این زمان در کشت دوم ضامن سلامتی بیشتر برنج است.
کشت دوم بیشتر در استان مازندران و منطقه فریدونکنار انجام می شود و عملا در استان های دیگر مانند استان گیلان شاهد کشت دوم نیستیم. در کشت دوم اغلب از برنج های متفاوت با کشت اول مانند رقم بینام که نسبت به سرمای پاییزی نیز مقاومتر است، استفاده می شود. اما این شامل همه زمین ها نمی شود و بسیاری از کشاورزان نیز از برنج طارم محلی(امراللهی) یا برنج هاشمی استفاده می کنند. در ضمن قیمت برنج کشت دوم در مقایسه با مدل مشابه کشت اول آن تا اندازه ای بیشتر است.